Bajkovita priroda, prefinjen hotelski ambijent i besprekorna usluga, ljudi koji opušteno šetaju ili uživaju u termalnim bazenima, para termalnih voda koja izbija iz dubine zemlje, samo su neki od detalja koji vam ostanu u sećanju nakon što posetite predivne slovenačke terme…

Ne tako daleko od Beograda nalazi se čak 15 svetski priznatih termalnih banji, čiji je koncept i sadržaj aktivnosti osmišljen na način da vreme koje tamo provedete u potpunosti posvećujete sebi i opuštanju. Idealna kombinacija sadržaja od rekreativnog do zabavnog, uključujući zdrav planinski vazduh, lekovita svojstva vode, zdravu ishranu, razne rehabilitacione i rekreativne programe, veštine upravljanja stresom, duhovnosti i humor doprinose, da se pokrene svaki atom ljudskog tela, a organizam oslobodi od stresa.

Pored vrhunskih uslova smeštaja na raspolaganju su najsavremeniji Wellness centri koji nude sve – od fitnesa, solarijuma, turske i finske saune, whirpoola do raznih masaža i SPA tretmana. Fantastični zatvoreni i otvoreni bazeni, sa podvodnom muzikom i posebnim ležištima sa hidromasažnim tuševima, a posebna draž je u tome što ste sve vreme okruženi divnom prirodom, pesmom ptica i čistim vazduhom. Za ljubitelje istočnjačke kulture u ponudi su masaže pravih profesionalaca poput shiatsu, reiki, ayurveda, sawadee, watsu, tui-na, scen tao, kao i masaže toplim kamenjem. Na raspolaganju je veliki broj rekreativnih i sportskih aktivnosti – pešačke i biciklističke staze, teniski tereni, golf, mini golf, kuglanje, organizovane vožnje čamcem, jahanje, lov i ribolov, kao i mnoge druge aktivnosti. Uveče nakon ispunjenog dana možete da se opustite i uživate u predivnom ambijentu internacionalnih restorana sa bogatim muzičkim programom uživo. Lokalni specijaliteti su izvrsni a topla preporuka su i vrhunska slovenačka vina, od kojih se mnoga nalaze na vinskim kartama najboljih svetskih restorana. Tu su i posebni wellness meniji, namenjeni onima koji vode računa o ishrani i imaju poseban režim ishrane.

Od ukupno 15 termi najpopularnije su Terme Olimija, po mnogima i najlepši Wellness & Spa kompleks na Balkanu, Terme Čatež kao najveći i omiljeni turistički i zdravstveni centar Slovenije, Terme Laško, Lečilište Rogaška, Terme Krka (Dolenjske toplice) sa najdužom tradicijom lekovite banje u Sloveniji. Većina domaćih agencija nudi trodnevne i petodnevne aranžmane u najposećenijim termama. Ukoliko rešite da ih posetite, imajte u vidu da su cene znatno niže van sezone (Feb,Maj, Sep, Okt,Nov, Dec). Mnoge Terme imaju otvorene bazene koji pružaju nezaboravan užitak i u zimskim mesecima, zahvaljujući specijalnim grejnim filterima, pa su tako podjednako aktuelne tokom cele godine.
Cene su uglavnom na bazi PP (polupansiona) i uključuju korišćenje pojedinih dodatnih sadržaja (saune, bazena, fitness centra).

Ukoliko želite da putujete u sopstvenom aranžmanu onda pogledajte i ponude za boravak u kamp kućicama, kapaciteta 2 do 5 osoba, nešto nalik na apartmane, koje su svakako povoljnije u odnosu na hotelski smeštaj. Velika je prednost i ako ste u mogućnosti da putujete sopstvenim prevozom jer ćete zaista uživati tokom vožnje… a možda posetite i neku od obližnjih turističkih destinacija. Slovenija je jako mala, pa je nekako sve blizu, svega sat do dva vožnje udaljenosti.

Za one koji žele da otputuju na vikend, povoljni aranžmani (popust i do 40%) se tokom godine mogu pronaći i na jednom od najvećih slovenačkih internacionalnih travel portala megabon.eu.